Stockholm Hundmässa 8-9 dec

Om work in team

Bakgrund

Work in team grundades 2015 och erbjöd från början endast ett fåtal kurser för retriever. Sedan dess har efterfrågan på utbildning ökat och fram till idag har kursare erbjudits en mängd olika kurser och träningar för fågelhundar med olika innehåll och teman.

Under hösten 2017 startades en webbshop där målet var att kunna erbjuda ett komplett sortiment av kvalitetsprodukter för den som tränar belöningsbaserat. Stor vikt läggs på att finna ergonomiska kvalitetsprodukter för hund. Jag har själv levt ett liv med en hypoallergisk hund och vet att bra produkter förenklar vardagen.

Jag älskar hundar – därför säljer jag inga produkter som kan skada dem. De produkter du kan finna här är säkra för ditt djur att använda. Vi tar avstånd från helstryp, selar som inte tillåter bra rörelsemönster och andra träningshjälpmedel som korrigerar genom obehag. Vi köper inte en enda vara från leverantörer som erbjuder el- och stackelhalsband i sitt sortiment.

För oss är kvalitet framför kvantitet viktigt. Kvalitetsprodukter håller längre, de är därför bättre både för miljön och din plånbok. Produkterna som säljs är handplockade från en mängd återförsäljare. Det är produkter som vi själva gillar och dagligen använder och varmt kan rekommendera till dig.

För oss är personlig service lika viktigt som att erbjuda bra produkter, utbildningar och snabb leverans.

Träningsfilosofi

Jag är övertygad om att hundar och hundägare lyckas bäst med sin hundträning och sitt hundägande om båda känner sig motiverade och har kul tillsammans. När jag tränar hundar och coachar andra är det i så stor utsträckning det går med ett positivt tänk och belöningar. Fokus på de beteenden vi vill ha och belöna dem.

Till mina deltagare, vare sig det är på privat träning eller kurs, försöker jag individanpassa i så stor utsträckning som möjligt. Fokus är en lugn och trygg hund och förare med bra sinnesstämning och attityd.

Om Sara

Min resa startade med en hundfobi. Det var så illa att mina föräldrar var tvungna att skaffa en labradorvalp för att jag skulle klara av att vistas utomhus. Med den här gula lilla labradorvalpen “Seppa” växte hundfobin bort och ett stort intresse för hund och hundträning växte fram.

Som liten läste jag alla böcker om hund som min mamma hade – om och om igen, jag följde med på kurserna, på alla hundutställningar som vi skulle åka på från och med att vi skaffade flat. Kastade kråkor i skogen när det spöregnade och hjälpte till när klubben hade aktiviteter och prov. Allt med glädje. Har under alla dessa år aldrig tröttnat på det.

När jag flyttade för att studera blev det dags att skaffa egen hund, först blev det en Collie som tyvär led av epilepsi och behövde efter ca 1 år omplaceras till ett hem som var lämpligt för henne. Det brinnande intresset för apportering gjorde att min nästa hund naturligt blev en flat. Idag har jag Vira (2010) och Pixel (2016), båda flattar. Vira är numera pensionär sedan ett par år tillbaka då hon fick en rejäl muskelbristning i baklåret, vi har sysslat både med lydnad och apportering. Pixel kommer framförallt att tränas för praktisk jakt, något som jag de senaste åren intresserat mig mer och mer för.

Mina absolut största intressen med hund är inlärningen, och jag älskar verkligen att vara instruktör. Att få dela med sig kunskap och se människor växa med sina hundar är så himla häftigt och jag lär mig nya saker varje dag.

CV

2018 Jägarexamen
2017 dipl. djurtränare via glädjeklick
2015 dipl. ssrk instruktör

Flertal kurser inom fågeljakt, lydnad, klickerträning och beteenden. Strökurser i allt från fysträning, bollbalans till fågelhundsträning av stående fågelhundar och spanielkurser. Samt onlinekurser, böcker, filmer och seminarium.
En blandning av både svenska och utländska instruktörer.

Jag har varit aktiv både i SSRK Västerbergslagen, SSRK Dalarna.och FRK Gävle/Dala, där utbildningsfrågor varit det jag brunnit för. Sedan 2017 sitter jag inte på någon styrelsepost men i mån av tid är jag aktiv som funktionär ute på klubbarna och tycker att det är jätteroligt.

Förutom hunderiet har jag en kandidatexamen i Grafisk Design och en kort period av studier för att bli lärare vid Uppsala Universitet.

Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever apporterar and, apporteringsträning, jaktträning
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever
Flatcoated retriever apporterar dummy
Jaktfot flatcoated retriever
Flatcoated retriever apporterar fågel
0